Cormoran v. Wiegand
Takaisin hevoslistaukseen

Cormoran v. Wiegand


©

Kutsumanimi Amon Rotu Oldenburginhevonen Sukupuoli Ori
Syntynyt 22.12.2013 (8v) Säkäkorkeus 168cm Painotus Kouluratsastus
Omistaja Bino VRL-03910 Rek. VH15-013-0030 Kasvattaja Wiegand Sportpferde evm
Asuintalli Courtroad Acre

Luonnekuvaus

Cormoran v. Wiegand tuli omistukseeni pienen mutkan kautta. En ollut ajatellut ostaa valmista kilparatsua, vaan olin etsimässä lähinnä lupaavaa varsaa huippuvanhemmista. Silti päädyin ostamaan jo valmiin ratsun, jonka suvusta löytyi lähinnä esteratsuja ja keskinkertaisia kouluhevosia, ja joka kaiken lisäksi oli juuri palautunut kasvattajalle hankalan luonteen ja siitä johtuvien pitovaikeuksien vuoksi. Kun sain hevosen omalle tallilleni, sain huomata, että kaikki ennakkokäsitykseni orista olivat olleet vääriä. Amon on orimaisuudestaan ja ajoittain rajusta käytöksestään huolimatta varsin kultainen kaveri, joka oikean ihmisen kanssa toimii melkein ajatuksen voimalla.

Lennokasliikkeinen Amon on ratsuna vaativa - ratsastajan on oltava koko ajan tilanteen tasalla, jottei ori pääse yllättämään. Ori testaa ratsastajia aina tilaisuuden tullen ja on mestari pääsemään ratsastajasta eroon. Päättäväisellä ja rauhallisella ratsastuksella Amon kuitenkin toimii todella kivasti ja siitä saa pienellä vaivalla valtavasti liikettä irti. Liikkeet ovat näyttävät, erityisesti pyörivä laukka saa kiitosta. Matkaavoittava käynti hyvällä yliastunnalla, ravi on lennokasta ja kouluradalla pisteitä ropisee erityisesti lisätystä ravista.

Tallissa Amon käyttäytyy vaihtelevasti. Pääsääntöisesti ori on mukava käsitellä, mutta välillä vanhat tavat puskevat pintaan ja käsittelijää viedään kuin märkää rättiä. Ori on tarkka omasta tilastaan ja takaset viuhuvat herkästi. Harjailusta ori pitää ja siihen saisi käyttää sen mielestä ikuisuuksia. Ilme nyrpistyy viimeistään suitsia laittaessa - Amon on herkkä päästään eikä pidä etenkään korviin koskemisesta. Tutun ihmisen kanssa nämäkin hommat hoituvat ilman ongelmia, vieraat hoitajat ja käsittelijät saavat kyllä olla varuillaan. Muita hevosia Amon ei juuri varo eikä väistä, vaan ottaa nokittelijoilta turhat luulot pois. Tallille tullessaan se otti lauman hyvin nopeasti komentoonsa, ja on siitä lähtien ollut johtajan asemassa.

Suku


i Khariton evm
old 169cm m
ii Kazimir II evm iii Fredrick von Bachmeier evm
iie Daerya evm
ie Illariana evm
iei Hasenkamp Ewald evm
iee Zołota Gala evm
e Isabella v. d. Koenighaus evm
old 165cm trn
ei Kayetan evm
eii Varlaam evm
eie Rozalia von Brandt evm
ee Averin Vera evm eei Prokhor evm
eee Averin Zanna evm

Jälkeläiset

Synt. Nimi Emä Omistaja
01-11-2015 o. B'M Koruban Kafone Bino VRL-03910
00-00-0000 --- --- ---
00-00-0000 --- --- ---
00-00-0000 --- --- ---

Kilpailut

Amonin kanssa aloitettiin kilpaileminen pian sen tallille saapumisen jälkeen. Musta ori oli jo tullessaan GP-tasolle asti koulutettu, joten meille jäi vain hienosäätäminen ja yhteistyön hiominen kilpailuja varten. Ori on sijoittunut kilpailuissa odotusten mukaisesti.

Listattu vain sijoitukset. Koko kalenterin näet tästä.

Kouluratsastus
Sijoituksia: 19, joista voittoja 4

28-05-2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix // 2/30
24-05-2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix // 5/30
19-05-2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix // 2/30
11-05-2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix // 5/30
10-05-2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix // 5/30
10-05-2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix // 4/30
07-05-2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix // 1/30
08-02-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 6/40
05-02-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 1/40
02-02-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 3/40
30-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 2/40
28-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 6/40
26-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 5/40
24-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 2/40
23-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 4/40
22-01-2016 Kilpailukeskus Ginger KRJ Grand Prix // 1/40
30-06-2015 Whispering Heaven KRJ Grand Prix // 1/29
22-05-2015 Wayward Dressage KRJ // 3/30
03-03-2015 KVICK KRJ Grand Prix // 4/30Kuulumisia

4 päiväkirjamerkintää

16.1.2016 Ensimmäinen vuosi (lähes) takana

Amon tuli meille melkein päivälleen 11 kuukautta sitten ja sen jälkeen on kerennyt tapahtumaan vaikka mitä. Orin kanssa on aloitettu kilpaileminen, ja kisojen lomassa ollaan ahkerasti treenattu. Uusi kisakausi starttaa tämän kuun lopulla, ja jos merkit paikkaansa pitävät niin jonkinlaista menestystä on odotettavissa.

Tänään koettiin (vähän liian) jännittäviä hetkiä, kun tallille saapui uusi hevonen, johon Amonkin pääsi jo vähän tutustumaan. Uusi tulokas on siis oldenburg-ori Rudolf, meidän tuleva koulutähti. Rudolf tuli meille Saksasta, itseasiassa samoilta seuduilta, mistä Amon on kotoisin. Nojoo, eipä tämä näiden ensikohtaaminen mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan. Amon on kova pomottamaan ja se suhtautuu uusiin tuttavuuksiin aika nuivasti, Rudolf taas on kaikkien kaveri ja hyväksyy helposti vallitsevan laumadynamiikan. Niinpä sitten Amonia oikein vahdittiin ja varottiin, ettei se pääse iholle, varmuuden vuoksi olivat vielä molemmat omilla puolillaan tarhan aitaa. Kuvio menikin sitten ihan päin vastoin, kuin mitä oltiin pelätty. Alkuun haisteltiin ihan nätisti, mutta sittenpä Rudolf keksi napata Amonia hampailla turvan päältä. Siitäpä meidän johtajaorilla meni pasmat sekaisin ja aika nopeasti se vetäytyi toiselle puolelle tarhaa. Saapa nähdä, miten meillä lauma nyt järjestyy. Vähän kyllä veikkaan, että ei tuosta Rudolfista ole Amonia haastamaan.

Myöhemmin alkuillasta kävin hakemassa Amonin sisään ja talliin tullessa ori pörhisteli vähän siihen malliin, että näytti karsinassaan seisovalle Rudolfille, ettei tartte toista kertaa yrittää. Mitään kummempaa välikohtausta tuosta ei kuitenkaan kehittynyt, joten kaipa nuo ajan kuluessa alkavat tulla juttuun. Amon on vähän sitä sorttia, että se saattaa pomottaa joskus rajustikin, jos joku hevonen erehtyy sen silmille hyppimään. Käytävällä ollessaan Amon vielä pälyili karsinastaan iloisena korvat pystyssä tapittavaa Rudolfia, mutta epäluulo unohtui kun harjauksen jälkeen aloin maanittelemaan kuolaimia mustan orin suuhun. Ei loppunut pienen hevosen kiusaaminen vieläkään - ensin joku kauhea terävähampainen otus yrittää haukata palan, ja sitten vielä pitää sietää suitsien laitto herkkään päähän. Orin ilme oli tavallista nyrpeämpi kun kiinnittelin suitsien remmejä, tänään ei tosiaan ollut sen päivä.

Maneesissa tehtiin vähän reippaampi alkuverkka. Amonilla on ollut viime aikoina virtaa vähän liiaksi asti ja sitä on nyt yritetty johonkin purkaa. Hevonen on vaan niin kovassa kunnossa, että eipä se ole rankoistakaan treeneistä moksiskaan. Verryttelyn jälkeen siirryttiin hiomaan lisättyjä askellajeja. Lisätty ravi Amonilla on erityisen hyvä, käynnissä ja laukassa on vielä vähän tekemistä. Erityisesti laukassa pitäisi vielä pystyä venymään, jotta päästäisiin kisaradoilla vähän paremmille pisteille. Tänään ori oli vähän tuittuilutuulella, enemmän joutui pyytämään kuin normaalisti ja muutenkin tuntui meno vähän epävakaalta. Laukanvaihdoissa teki muutamat tiikeriloikat ja nakkeli vielä päälle niskojaan, rauhoittui kuitenkin muutamien toistojen jälkeen. Jätettiin treeni aika lyhyeen ja lopetettiin onnistumiseen. Loppuverkat mentiin kaikessa rauhassa ja loppukäynnit kävelin itsekin maasta käsin.

Tallille palatessa vähän kuuntelin orin mielialaa, harjaamisen jälkeen jäin vielä rapsuttelemaan ja koitin sitä piristää muutamalla porkkananpalalla. Samalla muistelin ensimmäisiä oldejani, joista alunperin tallinpito lähti liikkeelle. Amon on todella paljon vanhan orini Camerlengon oloinen, ei pelkästään ulkonäön vuoksi mutta sen luonteessa on hyvin paljon samaa. Ja kun tästä vielä eteenpäin mennään, luulen että yhtäläisyyksiä löytyy muitakin - Camerlengo oli yksi menestyneimmistä ratsuistani, ja Amonilla on kaikki edellytykset päästä samaan. Porkkanoiden loputtua jätin Amonin karsinaansa odottamaan iltaheiniä ja palautumaan ratsastuksesta. Vielä parit kunnon treenit saataisiin tehdä ennen vuoden ensimmäisiä kisoja.
- Bino

26.2.2015 Ensivaikutelmia

Helmikuun aikana on tallilla ehtinyt tapahtua kaikenlaisia muutoksia - Courtroad Acren rinnalle perustettu B'M Warmbloods on nyt virallisesti aloittanut toimintansa. Olen jo pitkään kaavaillut Courtroad Acren kylkeen toista tallia, johon voisin majoittaa omat yksityishevoseni. B'M Warmbloods muotoutui juuri tähän tarkoitukseen, ja ensimmäisten toimintaviikkojen aikana toimintaan on tullut lisäksi valmennuspalvelut Courtroad Acren hevosille. Tämä siksi, että pystyn nyt treenaamaan omia hevosiani tavoitteellisemmin, ja samalla ottaa treeniin Courtroad Acren puolelta ne, jotka tarvitsevat joko lisävalmennusta tai tason korotusta. Nate työskentelee jatkossa B'M Warmbloodsin piikkiin, joten asiantuntevaa valmennusta on tosiaan saatavilla. Myös jalostusleasingiin on mahdollista ottaa hevosia Courtroad Acren puolelta ja näin ollen meiltä syntyy jatkossa sekä Courtroad-kasvatteja, että B'M etuliitteen omaavia varsoja.

Amon asuu nyt B'M Warmbloodsin puolella. Orin saapumisen jälkeen ollaan Naten kanssa muotoiltu sille treeniohjelmaa ja ensimmäiset kilpailut on tosiaan buukattu maaliskuun alkuun. GP-taso on periaatteessa hallussa, mutta uskoisin että tällä kaudella sitä saadaan vielä aika tavalla hienosäätää. Toisaalta tiedossahan tämä oli - heti alusta alkaen oli selvää, että ori ei ole vielä täysin valmis, vaan vaatii vielä jonkin verran treeniä. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan, ja talven aikana Saksassa tehty pohjatyö antaa todella vankat perusteet orin eteenpäin viemiselle. Amonin kanssa ollaan viime viikot pyöritty ahkerasti kentällä ja hyvin on mennyt. Alku oli toki vähän hankalaa orin luonteen vuoksi, mutta nyt kotiuduttuaan se on alkanut toimia oikein mainiosti sekä tallissa että tallin ulkopuolella. Ratsastaessa ori on ollut pääsääntöisesti kiltisti, aina välillä se vähän testailee mutta se kuulunee asiaan.
- Bino

12.2.2015 Uusi tulokas

Courtroad Acreen saapui tänään uusi hevonen, 7-vuotias oldenburgori Cormoran v. Wiegand. Cormoran - meille tutummin Amon - on kotoisin müncheniläisesta Wiegandin siittolasta, joka on tunnettu kovatasoisista kilpahevosista erityisesti koulupuolella. Wiegand kasvattaa useita saksalaisia puoliverirotuja, joten valinnanvaraa oli vaikka millä mitalla. Oldenburgiin kuitenkin päädyttiin, sillä se on meille jo entuudestaan tuttu rotu ja tallin tähänastiset rodunedustajat ovat olleet loistavia lajissa kuin lajissa.

Kävin Münchenissä viime syksynä myyntihevosia katselemassa ja myyjän kanssa oli alustavasti sovittu kolmen lupaavan oldenburg-varsan esittely. Kuitenkin paikan päällä kiinnitin ensimmäisenä huomiota jo hieman vanhempaan tallin kasvattiin, joka myyjän mukaan oli edellisellä viikolla palautunut kasvattajalle hankalan luonteensa vuoksi. Ori oli myynnissä, mutta se oli suvultaan vaatimaton eikä kilpailunäyttökään ollut kummoista. Päätin vielä kierrellä ja katsella, jospa vastaan tulisi joku parempi yksilö, mutta lopulta löysin itseni kuitenkin orin tarhan vierestä. Komea musta ori oli todellinen katseenkääntäjä näyttävine liikkeineen, ja näin jo silmissäni GP-radat ja palkintoruusukkeet. Tein ostopäätöksen ilman koeratsastusta ja niinpä orista sitten tehtiin kaupat. Kasvattajan kanssa sovittiin, että Amon jäisi vielä kotitallilleen treenattavaksi, jotta se olisi Englantiin saapuessaan valmiina kilpailemaan, tai edes jossain määrin käsiteltävissä. Tänään tuo päivä vihdoin koitti, ja sain taluttaa mustan orini alas kuljetusauton ramppia. Tunne oli sama, kuin aikoinaan Kafonea ostaessani - ratsailla en ollut käynyt kertaakaan, mutta silti tiesin, että tämän hevosen kanssa voisin saavuttaa mitä vaan.
-Bino


Valmennukset

0 valmennusta
Amon on virtuaalihevonen


Edellinen päivitys 18.7.2018
Hevosen kuvat:
Ulkoasu: Bino